Forum Radia MMS

Aktualności: Forum SMF zostało uruchomione!
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Ostatnie wiadomości

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10
51
Witamy się / Odp: SABI - NUTKA
« Ostatnia wiadomość wysłana przez mario dnia Kwiecień 03, 2014, 11:49:22 »
witamy :)
52
Witamy się / SABI - NUTKA
« Ostatnia wiadomość wysłana przez NUTKA dnia Kwiecień 02, 2014, 18:33:57 »
Witam milutko mam na imie Sabina w skrucie Sabi - Nutka gram na radiu MMS, jest to super radyjko pozdrawiam szefową radia Miki oraz pozostalych czlonkow radia :)
53
ogłoszenia, zaproszenia / Zaproszenie na koncert
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Mikada dnia Wrzesień 18, 2013, 23:22:52 »
Riblja Čorba po raz pierwszy w Polsce !!!!
Zapraszamy serdecznie na jedyny koncert w Warszawie 21 września w klubie Proxima.

Kolekcjonerskie bilety są do nabycia w następujących miejscach:
Coffee Singidunum, Pasaż Ursynowski 9 Warszawa
Papalina al.KEN 53 Warszawa
Bilard Club, CH Land Wałbrzyska 11 Warszawa
Zepter International, Domaniewska 37 Warszawa
Klub Serbski, Al. Róż 5 Warszawa
Grill bar Čevap, Chmielna 13 Warszawa
Klub Proxima, Żwirki i Wigury 99a Warszawa
Klub Palladium, Złota 9 Warszawa
Restauracja Jam Jam, Prosta 12/14 Olsztyn
pozostałe bilety dostępne przez www.eventim.pl
oraz w kasach Media-Markt, Saturn i Empik

Wraz z biletami - cena 69 zł - dostępne będą różne gadżety związane z grupą: magnesy, koszulki, płyty
-------------------------------------
Informujemy, że spotkanie z grupą odbędzie się w Coffee Singidunum, Pasaż Ursynowski 9, w piątek 20 września od godz. 16.
  Autografy, rozmowy, sprzedaż płyt i innych akcesoriów. Będzie tez  możliwość uzyskania darmowego plakatu związanego z warszawskim  koncertem.
 Serdecznie zapraszamy !
54
kuchnia mms / gotowanie warzyw strączkowych
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Mikada dnia Lipiec 31, 2013, 14:26:07 »
ROŚLINY STRĄCZKOWE (suche nasiona) - CZAS GOTOWANIA
Lp.    Rodzaj strączkowych    Czy moczyć
(8-12 godzin)    Czas gotowania    Szybkowar
1   Bób   tak   1,5 godziny   40 minut
2   Fasola adzuki   tak   45 minut   15 minut
3   Fasola biała   tak   60-90 minut   25-30 minut
4   Fasola cannellini   tak   45-50 minut   15 minut
5   Fasola czarna   tak   50-60 minut   20 minut
6   Fasola czerwona   tak   45-50 minut   15 minut
7   Fasola flageolet   tak   45-50 minut   15 minut
8   Fasola mung   tak   30-45 minut   15 minut
9   Fasola perłowa   tak   50-60 minut   20 minut
10   Fasola pinto   tak   60-90 minut   25-30 minut
11   Fasolnik chiński   tak   45-50 minut   15 minut
12   Groch włoski *   tak **   60-90 minut   25-30 minut
13   Groch (całe ziarna)   tak   60-90 minut   25-30 minut
14   Groch (połówki)   nie   40-45 minut   -
15   Lędźwian   tak   50-60 minut   20 minut
16   Soczewica (całe ziarna)   nie   30-45 minut   12-15 minut
17   Soczewica (połówki)   nie   15-30 minut   -
18   Soja   tak **   2-2,5 godziny   45-50 minut

* - groch włoski to inaczej ciecierzyca, zwana również potocznie (i niepoprawnie) cieciorką.
** - zamiast moczyć 8-12 godzin można zagotować, odstawić już tylko na 2 godziny, i gotować jeszcze godzinkę. Dla spokoju sumienia (i żołądka) można soi dodać kwadransik.

UWAGA:
1. Należy wylać wodę z moczenia i do gotowania wlać świeżą.
2. Pierwsze 10 minut gotowania wszystkich strączkowych, z wyjątkiem soczewicy i grochu w połówkach, powinno odbywać się na dużym ogniu bez przykrycia w celu rozłożenia toksycznych substancji.
3. Soja powinna gotować się na dużym ogniu przez godzinę.
4. Chociaż soczewica i połówki grochu nie wymagają moczenia, ugotują się szybciej, jeśli zaleje się wrzątkiem i zostawi na 15-30 minut, przed gotowaniem należy odcedzić.

Na podstawie m.in. książki "Kuchnia wegetariańska" autorstwa Sarah Brown (Wydawnictwo WATRA, 1991) przygotowała Kropka    



źródło:www.puszka.pl
55
kuchnia mms / gotowanie zbóż
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Mikada dnia Lipiec 31, 2013, 14:21:15 »
ZBOŻA (całe ziarna) - CZAS GOTOWANIA

Lp.    Rodzaj ziarna    Czynności przed
gotowaniem    Objętość płynu
na szklankę ziarna    Czas
gotowania    Szybkowar
1   Jęczmień   podprażyć   4 szklanki   50-60 minut   20 minut
2   Kasza gryczana   podprażyć lub
krótko podsmażyć   2-2,5 szklanki   20 minut   8 minut
3   Kasza jaglana   można podprażyć
lub krótko podsmażyć   2,5-3 szklanki   20 minut   8 minut
4   Kukurydza   -   duża ilość wody   5-10 minut   -
5   Owies   można podprażyć   3 szklanki   30-35 minut   12 minut
6   Pszenica   moczyć przez
8-12 godzin   4 szklanki   50-60 minut   20 minut
7   Ryż
długoziarnisty   można podprażyć
lub krótko podsmażyć   1-2 szklanki   25-30 minut   10 minut
8   Ryż dziki   -   3 szklanki   50-60 minut   20 minut
9   Ryż
krótkoziarnisty   można podprażyć
lub krótko podsmażyć   1-2 szklanki   20-25 minut   8-10 minut
10   Żyto   moczyć przez
8-12 godzin   3 szklanki   50-60 minut   20 minut

Na podstawie książki "Kuchnia wegetariańska" autorstwa Sarah Brown (Wydawnictwo WATRA, 1991) przygotowała Kropka

źródło: www.puszka.pl
56
kuchnia mms / porady kulinarne -zastepowanie jajek
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Mikada dnia Lipiec 31, 2013, 14:17:01 »
ZASTĘPOWANIE JAJEK

Najłatwiej jest zastąpić jajka w wypiekach:

    Czasem można jajko pominąć lub zastąpić 1-2 łyżkami wody lub oleju - jeśli jego ilość w stosunku do ogólnej masy jest znikoma. W niektórych przepisach rezygnacja z jajka jest wręcz pożądana, np. ciasto na pierogi będzie delikatniejsze i bardziej miękkie, jeśli nie użyjemy jajek.
    Można zastąpić nieco pełniejszą łyżką mąki sojowej lub kukurydzianej (lub ich mieszanką) i 1-2 łyżkami wody (proporcje zamiast 1 jajka). Świetnie podobno sprawdza się użyta w ten sam sposób mąka owsiana (a jak jej brak, to wystarczy zmielić w młynku płatki owsiane).
    Fantastycznym uniwersalnym zamiennikiem jest też mąka z ciecierzycy - niestety jest dość droga i trudno dostępna, ale bardzo dobrze skleja różnego rodzaju ciasta itp. Zamiast 1 jajka wystarczy użyć 2-3 łyżki mąki.
    W niektórych przypadkach dobrze może się sprawdzić mąką ziemniaczana - ale należy uważać z proporcjami. Mąka ta w większej ilości może spowodować, że nasz wypiek będzie twardy.
    Świetnie sprawdza się też puree z dyni, dojrzałego banana, ziemniaków lub zmielone tofu (dodatkową jego zaletą jest neutralny smak). Można do tego dodać 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia. Należy użyć, orientacyjnie, 1/4 szklanki puree lub zmielonego tofu zamiast jednego jajka.
    Czasem polecane jest dodanie łyżki drobniutko zmielonego (do konsystencji mąki) siemienia lnianego i 2-3 łyżek wody + ewentualnie 1/8 łyżeczki proszku do pieczenia, składniki należy wymieszać i zostawić na kilka minut do nasiąknięcia. Ze względu na nieco mocniejszy smak siemienia, sposób polecany do wypieków o bardziej wytrawnym lub mocniejszym smaku lub wypieków orzechowych. Ponieważ mielenie w młynku do kawy może być nieco kłopotliwe, warto poszukać gotowego, zmielonego siemienia w sklepach i aptekach. Należy jednak pamiętać, by przechowywać je w lodówce, aby nie zjełczało.

Tak jak zastrzegłam, sposoby te sprawdzają się głównie w wypiekach. Większość można wykorzystać również do innych ciast, np. na kopytka czy naleśniki.
W innych sytuacjach może to być trudniejsze lub wręcz niemożliwe. Np. piany z białek nie da się Wam raczej zastąpić :-)


Jako dodatku sklejającego kotlety możemy użyć:

    któregoś z produktów używanych do zastępowania jajek w wypiekach - z pominięciem, oczywiście, proszku do pieczenia :-) i bananów
    zaparzonych płatków owsianych (zalanych odrobiną wrzątku)
    kaszy manny - uwaga! chłonie wodę, więc świetnie nadaje się też do zagęszczenia zbyt rzadkiej masy)
    jeśli używamy bułki tartej (może być niewegańska - zależy od składu pieczywa, z którego została zrobiona), to również ona nadaje się do tego celu.

Panierka
Szczególnym wyzwaniem może być panierka. Zazwyczaj wystarczy zredukowanie jej do 1 składnika i obtoczenie kotletów w samej bułce tartej lub w samej mące. Możemy też urozmaicać i użyć płatków zbożowych (ważne, żeby nie były za grube i twarde) lub sezamu.

Jeśli jednak upieramy się przy panierce 3-składnikowej (obtoczenie w mące -> taplanie w jajku -> obtoczenie w bułce tartej), to jest to temat nieco trudniejszy. Sama testowałam taką panierkę tylko przy smażeniu boczniaków. Rozrobiłam wtedy mąkę kukurydzianą (użytkownicy Puszki podesłali mi informacje, że świetnie wychodzi też z mąką z ciecierzycy) z gorącą wodą i odrobiną soli. Mikstura nie może być jednak zbyt gęsta, żeby na boczniakach/ kotletach/ warzywach... nie została zbyt gruba warstwa i całość nie była zbyt mączysta. Opcjonalnie można dodać trochę ziół, zieleniny lub musztardę.
Obtoczone w takiej miksturze kotlety/boczniaki można od razu smażyć albo dodatkowo jeszcze obtoczyć w bułce tartej. Również do bułki można dodać ziół lub jakichś przypraw albo zastąpić ją sezamem, płatkami zbożowymi lub kaszą manną.
Dzięki "puszkowiczom" wiem, że można przygotować taką miksturę, ale z wykorzystaniem mąki żytniej razowej. Mąkę należy rozmieszać z ciepłą, ale nie gorącą wodą, a dalej postępować wg powyższych wskazówek. Cytuję: "Mąka ta wspaniale się trzyma, nawet jak się za grubo ułoży na kotleciku, to nie ma posmaku 'mącznego'... a dodatkowo jest zdrowa - ma dużo błonnika i składników odżywczych".

Jedna z użytkowniczek podesłała jeszcze inny patent: w zależności od liczby kotletów 3 lub więcej łyżek stołowych mleka sojowego w proszku mieszamy z odrobiną wody (tyle, żeby powstała gęsta, ale płynna maź), do tego dodajemy odrobinę soli i pieprzu oraz przyprawy (granulowana cebula jest świetna!).


źródło informacji: www.puszka.pl
57
sprawy"sprawnych inaczej" / Niepełnosprawna nauczycielka nauczania początkowego poszukuje pracy!
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Mikada dnia Lipiec 25, 2013, 17:12:28 »
Doświadczona, pracowita, uczciwa, rzetelna i kochająca pracę z dziećmi nauczycielka nauczania początkowego z uprawnieniami do nauczania języka angielskiego na terenie europy. Posiadająca również uprawnienia do pracy w instytucjach oświatowo-kulturalnych, gdzie niezbędna jest wiedza psychologiczno-pedagogiczna dotycząca małego dziecka oraz kompetencje w zakresie znajomości języka angielskiego. Pilnie poszukuję pracy w przedszkolu integracyjnym na terenie m. st. Warszawy.

Dokumenty poświadczające moje kompetencje zawodowe to: Certyfikaty FCE i CAE oraz Dyplom ukończenia studiów wyższych na wydziale pedagogicznym Uniwersytetu Warszawskiego, na specjalizacji Pedagogika Wczesnoszkolna i Wczesne Nauczanie Języka Angielskiego.

Z obrony pracy dyplomowej uzyskałam ocenę celującą.

Zapraszam również do zapoznania się z ofertą firmy Clever- Head i mam nadzieję , że w rezultacie do owocnej współpracy. Ze szczegółową ofertą firmy mogą się Państwo zapoznać pod adresem http://www.clever-head.edu.pl/

P.S. Mam nadzieję, że jestem osobą poruszającą się na wózku nie będzie dla nikogo z Państwa przeszkodą uniemożliwiającą podjęcie ze mną jako osobą prywatną lub firmą współpracy.

Czy mogłabym prosić o możliwość puszczenia tej informacji w radio? Bardzo byłabym wdzięczna.

Z góry dziękuję.

Z poważaniem,

Marta Siejka
58
poezja / mamo kocham cie
« Ostatnia wiadomość wysłana przez mario dnia Maj 25, 2013, 11:54:12 »
gdy bylem maly,
dwiem dziurki z buzi mial i one sie smialy,
do matki mowili tak;
jak ja cie kocham,
tak bardzo cie kocham,
z toba mi dobrze, nie jestem sam
59
ogłoszenia, zaproszenia / Kasia Rotter zaprasza
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Mikada dnia Maj 19, 2013, 20:45:09 »

KATARZYNA ROTTER
STOLICA ZAPRASZA
Bardzo życiowy 17. Piknik Naukowy

Wiosną wszystko budzi się do życia! To dobra okazja, by szerzej spojrzeć na świat i odnaleźć różne przejawy aktywności życiowej. 15 czerwca 2013 r., na 17. Pikniku Naukowym przyjrzymy się naszemu Życiu z przeróżnych, nie zawsze na co dzień używanych punktów widzenia.

„Wszechświat –  a z nim  wszystkie obiekty kosmiczne – podlega prawom ewolucji, wiodącym od Wielkiego Wybuchu do nieuchronnego końca. Na Ziemi, niewielkiej planecie w pobliżu peryferyjnej gwiazdy jednej z mniej ważnych galaktyk, pojawiły się związki, które w wyniku prymitywnych procesów chemii węgla, tlenu i wodoru oraz niewielkiej liczby  innych pierwiastków  dały początek jedynemu lub jednemu z niewielu występujących we Wszechświecie przejawów fenomenu zwanego ŻYCIEM.

Jeden z gatunków powstałych na Ziemi istot potrafił wykształcić w sobie zdolność do stawiania pytań. Od najprostszych (jak znaleźć wodę?), po skomplikowane (skąd wziął się ten cały wielki Wszechświat i jak działa?). Te same istoty stworzyły też coś, co wyróżnia je jeszcze bardziej: muzykę, poezję i wszystko to, co nazywamy kulturą i co razem z tym zwyczajem stawiania pytań, czyli nauką, stworzyło naszą cywilizację.

17. Piknik Naukowy Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik  pokaże wiele aspektów naszego ŻYCIA – przede wszystkim to, jak nauka i kultura razem uczyniły nasze ŻYCIE czymś wyjątkowym (przynajmniej w znanej nam części Wszechświata) i jak pozwalają nam dalej je zmieniać.”


Prof. Łukasz A. Turski



Piknik Naukowy Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik to największa w Europie plenerowa impreza popularyzująca naukę. Odbywa się od 1997 roku corocznie w Warszawie, za każdym razem przyciągając tłumy zwiedzających. W 2005 roku został wyróżniony przez Komisję Europejską jako jeden z 10. wzorcowych europejskich projektów obszaru "Nauka i społeczeństwo". Był inspiracją do wielu inicjatyw popularyzujących naukę, m.in. do powstania w Warszawie Centrum Nauki Kopernik.

Co roku w Pikniku Naukowym uczestniczy ok. 250 instytucji z Polski oraz z zagranicy (m.in. z Austrii, Belgii, Bułgarii, Chin, Czech, Danii, Egiptu, Estonii, Finlandii, Francji, Grecji, Irlandii, Litwy, Maroka, Portugalii, Republiki Federalnej Niemiec, Rosji, Słowacji, Słowenii, USA, Szwecji, Węgier, Wielkiej Brytanii, Włoch). Instytucje naukowe, uczelnie, instytuty badawcze, muzea i instytucje kultury, fundacje związane z nauką oraz koła naukowe prezentują tu swoje osiągnięcia oraz odsłaniają kulisy swojej codziennej pracy. Pokazują naukę w sposób zrozumiały dla odbiorców w różnym wieku, wykorzystując eksperymenty, pokazy, często także interaktywne eksponaty. Na Pikniku reprezentowane są różne dyscypliny naukowe, zarówno nauki ścisłe, przyrodnicze, społeczne i humanistyczne.

Piknik Naukowy powstał dzięki inicjatywie i pomysłom: prof. Łukasza Turskiego z Centrum Fizyki Teoretycznej PAN, Roberta Firmhofera oraz Krystyny Kępskiej-Michalskiej z Polskiego Radia. Pierwszy Piknik Naukowy (jako Piknik Naukowy Polskiego Radia BIS) odbył się 14 czerwca 1997 roku na Rynku Nowego Miasta. Od 2008 roku jest organizowany wspólnie przez Polskie Radio oraz Centrum Nauki Kopernik.
60
sprawy forum / REGULAMIN
« Ostatnia wiadomość wysłana przez mario dnia Maj 09, 2013, 13:18:00 »
REGULAMIN FORUM


Witaj na forum. Cieszymy się, że dołączyłeś do naszej małej społeczności.
Jeśli chcesz żyć z nami w zgodzie, musisz przestrzegać kilku zasad, które tu panują:

1. Przywitaj się.
Jesteś tu nowy. Nie znamy Cię, nie wiemy, skąd jesteś, czym jeździsz - przedstaw się nam. Służy do tego specjalny temat, który znajdziesz -->http://www.radiomms.darmowefora.pl/index.php?board=26.0<--


2. Nie rejestruj Się i nie pisz z dwóch kont.
Jeśli boisz się otwarcie przyznawać do swojego zdania, to go nie wypowiadaj. Moderatorzy mogą łatwo sprawdzić, czy nie piszesz spod dwóch różnych kont - i zablokują Ci oba.

3. Zanim zadasz pytanie - sprawdź, czy już wcześniej takie nie padło.
Większość popularnych pytań ktoś już kiedyś zadał i otrzymał na nie odpowiedź. Użyj opcji SZUKAJ , żeby to sprawdzić. Pisząc po raz kolejny pytanie, które już padło, prawdopodobnie nie otrzymasz sensownej odpowiedzi, zostaniesz odesłany do konkretnego tematu a Twój post poleci do kosza. Przed założeniem nowego tematu sprawdź więc, czy jest taka potrzeba.
Jeśli już zdecydujesz się założyć nowy temat - przemyśl dokładnie co ma on zawierać, by ograniczyć dopowiadanie oraz niepotrzebne pytania o sprecyzowanie tematu.

4. Pisz we właściwym dziale i nie twórz duplikatów.
Na forum jest kilka tematycznych działów. Zastanów się, do którego działu najbardziej pasuje Twój post. Jeśli nie jesteś pewien - napisz tam, gdzie uważasz, że powinien się znaleźć. W najgorszym przypadku moderator przeniesie temat w inne miejsce.
Nie rozpoczynaj takiego samego tematu w kilku działach - generuje to niepotrzebny bałagan, a robiąc coś takiego narazisz na usunięcie jednego lub wszystkich tematów i nieprzyjemną reakcję moderatora.

5. Nadawaj zakładanym tematom właściwy tytuł.
Jeśli chcesz się dowiedzieć, jakie klocki masz kupić do swojego Fireblada, załóz temat o tytule "Jakie klocki - Fireblade 929?", a nie "Chłopaki, pomóżcie!". Właściwie określony tytuł wątku pomaga zorientować się odpisującym, czy wątek ich zainteresuje, czy nie. Otrzymasz więcej i bardziej konkretne odpowiedzi. Poza tym - jeśli ktoś kiedyś będzie szukał tej samej informacji, o wiele łatwiej będzie mu odnaleźć ten wątek.

6. Profil.
Dobrze wiedzie? z kim często wymieniamy poglądy i skąd jest, oraz jak się faktycznie nazywa. Uzupełnienie profilu jest obowiązkowe! Nikt nie będzie brał na poważnie Twoich wypowiedzi jeśli będziesz anonimem. Co gorsza mogą na Ciebie podejrzliwie patrzeć.
Konta nie uzupełnione, bedą usuwane.

7. Pisz po polsku.
Staraj się przestrzegać zasad poprawnej polszczyzny.
Poprawna polszczyzna to: brak błędów ortograficznych, poprawnie stylistycznie zbudowane zdania, używanie znaków interpunkcyjnych.
Tekst poprawnie napisany czyta się naprawdę o wiele przyjemniej, a i użytkownicy będa się do Ciebie odnosić z większym szacunkiem.

8. Cytowanie czyjejś wypowiedzi.
Naganne jest cytowanie całego tekstu będą jego długich fragmentów aby dopisać swoją treść. Aby skrócić treść cytatu używaj (...). Niedopuszczalne jest cytowanie całego wcześniejszego postu aby dopisać jedynie "zgadzam się", "ok" itp.Takie posty bedę usuwane bez ostrzeżenia. Używaj Enterów do oddzielenia akapitów. Nie przesadzaj z kolorami, pogrubieniami itd. - "wodotrysków" nie czyta się najwygodniej.

9. Nie przeklinaj.
Nie używaj przekleństw. Język polski jest na tyle bogaty w słownictwo, że na pewno da się wstawić coś zamiast tzw. 'ozdobnika'.
W przypadku naruszenia tego punktu regulaminu użytkownik otrzyma ostrzeżenie, jeśli sytuacja będzie się powtarzać zostaje zablokowany dostęp do forum.

10. Avatar i Sygnatura
Oba nie mogą przedstawiać wulgaryzmów, scen erotycznych, nagości. Nie mogą przekraczać rozmiarów:
- avatar ( szer: 130piks, wys: 160 piks.)
- podpis( szer: 400piks, wys:50 piks.)
Konta zawierające tematykę erotyczna, usuwane będą bez ostrzeżenia.

11. Nie krzycz.
Pisanie WIELKIMI LITERAMI oznacza krzyk lub podniesiony głos. To tak jakby ktoś stał nad nami i krzyczał prosto w ucho. Nie stosuj także wielokrotnych wykrzykników oraz pytajników. Jest to irytujące i utrudnia czytanie.

12. Respect!
Odnoś sie z szacunkiem do innych użytkowników, a na pewno oni odwzajemnią sie tym samym. Używaj w dyskusjach argumentów, a nie wyzwisk. Zahaczanie o czyjeś koneksje rodzinne i zawód matki nie przysporzy Ci przyjaciół, natomiast na 99% zakwalifikuje Cie do kandydatów na bana.

13. Trzymaj poziom.
Odpowiadaj długo i wyczerpująco - jeśli to możliwe. Jeśli czujesz, że nie jesteś zbyt mocny w jakimś temacie - zamiast pisać posta "Wydaje mi się, że..." albo "Wujek kolegi brata cioci mojego stryjka widział ten motocykl..." - poczekaj, aż wypowiedzą się bardziej obeznani w temacie.

14. "Panie władzo, ja nie wiedziałem..."
Porządku na forum pilnują MODERATORZY . Służą oni radą i pomocą - jeśli nie wiesz, gdzie coś napisać, jak dołączyć zdjęcie, lub masz inne pytanie dotyczące działania forum - nie wahaj się ich zapytać.
Moderatorzy mogą edytować i usuwać poszczególne posty, lub przenosić do innego działu całe tematy, oraz - za pośrednictwem administratora, blokować użytkowników (ban). Moderatorzy NIE MOGĄ czytać PW innych użytkowników forum.
Pamiętaj, że jeśli będziesz notorycznie łamać zasady forum, moderator najpierw da Ci ostrzeże, a potem - jeśli nie zmienisz swojego nastawienia, uniemożliwi Ci wejście (lub tylko pisanie) na forum.

Ustawienia ostrzeżeń:
- Zablokowanie możliwości pisania postów po wartości ostrzeżeń: 3
- Zablokowanie możliwości wejścia na forum po wartości ostrzeżeń: 3
- Ostrzeżenia wygasają po 30 dniach
- Użytkownicy mogą widzieć od kogo dostali ostrzeżenie: Tak
- Moderatorzy mogą dodawać ostrzeżenia: Tak
- Moderatorzy mogą edytować ostrzeżenia dodane przez innych: Nie
- Maksymalna wartość ostrzeżenia dodanego przez moderatora to: 1

15. Przestrzegaj zasad...
Wypowiadając się na forum jednocześnie zgadzasz się przestrzegać powyższych zasad. Jeśli o nich zapomnisz, moderator w bardziej lub mniej miły sposób przypomni Ci, żebyś je ponownie przeczytał. Jeśli nie zastosujesz się do jego wskazówek, możesz spodziewać się czasowego lub stałego zakazu wejścia na forum, czyli tzw. bana.

16. Prawa autorskie
Zamieszczanie na forum nielicencjonowanych materiałów jest zakazane i odbywa się na wyłączna odpowiedzialność autora postu.



Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10
BloQcs design by Bloc
SMF 2.0.6 | SMF © 2013, Simple Machines
Strona wygenerowana w 0.855 sekund z 19 zapytaniami.
Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
yourname teenagedrama gangwa ha magicznydom